Apple joutui ongelmiin – iPhone tekee väärennetyn ajokortin

Digi Ohhoh! · Stara.fi

Applen valmistamiin iPhone-puhelimiin on tarjolla valtava määrä ladattavia sovelluksia, ja mukaan mahtuu myös kiistanalaisia ohjelmia. Nyt sovellus nimeltä Drivers License, joka on saanut murskavastaanoton Yhdysvalloissa. Senaattori Bob Casey vaatii nimittäin Applea poistamaan sovelluksen välittömästi valikoimistaan.

Ilmaiseksi jaettava sovellus tekee käyttäjän valokuvista minkä tahansa Yhdysvaltojen osavaltion ajokortin. Mukaan saa kuvan lisäksi myös kaikki kortissa olevat muut tiedot. Senaattori Casey pitää DriversEd.comin valmistamaa sovellusta uhkana kansalliselle turvallisuudelle, joten kyse ei ole kovin lievästä syytöksestä. Sovellus helpottaa esimerkiksi identiteettivarkauksia. Ainakin tällä hetkellä sovellus on yhä App Storessa.