Google Maps paljasti liikaa – armeijan salaisuudet julki

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin hakukoneyhtiö Google julkaisi jokunen vuosi sitten mullistavan Google Maps -karttapalvelunsa, jossa on mukana valtava määrä tarkkoja ilmakuvia. Monet valtiot ovat närkästyneet kuvien tarkkuudesta ja väittäneet niiden paljastaneen sotilassalaisuuksiaan. Nyt Googlen kuvat ovat paljastaneet Yhdysvaltojen salaisuuksia.

Verkkaisesti päivittyvän palvelun tuoreissa kuvissa nähdään nyt yllättäen myös salainen amerikkalainen lentokenttä, joka sijaitsee tiukasti eristetyllä testialueella Nevadan Yucca-järven alueella. Google Mapsin kuvissa nähdään mehittämättömiä Predator ja Reaper -lentokoneita. Kuva on ikuistettu kuluvan vuoden alussa.Kuva: Google Maps

Yhdysvaltojen sotilasviranomaiset ovat huolestuneita siitä, että muut maat saavat ilmakuvista selville miten he lentävät koelentojaan, Fox News uutisoi. Samalla julkisuuteen on tullut sellaisia tietoja, jotka olivat aiemmin tiukasti vartioituja salaisuuksia.