Viranomaiset kielsivät tämän elokuvajulisteen – auttamattomasti myöhässä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viranomaiset eivät ole yleisesti tunnettuja nopeudestaan, mutta nyt brittiviranomaisten sensuuripäätös on venynyt jo harvinaisen pitkälle. Kyse on Final Destination 5 -elokuvan mainosjulisteesta, jossa nähdään pääkalloon läpi työntyneitä metallitankoja. Mainosjuliste on nyt kielletty Britanniassa.

Advertising Standards Authority, eli ASA, kielsi mainoksen liian väkivaltaisena. Erikoiseksi tapauksen tekee se, että nyt kielletyllä julisteella markkinoitiin leffaa, joka sai ensi-iltansa jo 15. elokuuta. Päätös mainoksen kieltämisestä tuli siis auttamattomasti myöhässä neljä kuukautta ensi-illan jälkeen. Julistetta käytettiin jo heinä-elokuussa suuressa mainoskampanjassa esimerkiksi Lontoon busseissa ja metroasemilla.