X Factor -huijaus lakaistiin maton alle? Voittajasuosikki ulos kilpailusta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet television realityohjelmat ovat olleet viime vuosina huijausepäilyjen kohteena, kun esimerkiksi Idol ja Big Brother -kilpailujen lopputulosten epäillään olevan etukäteen päätettyjä. Tätä keskustelua on käyty usein myös Suomessa. Viime viikolla Britanniassa nousi valtava kohu, kun X Factor -ohjelman mahdollinen lopputulos tuli julki ennen aikojaan.

Levykauppa HMV esitteli nimittäin vahingossa nettikaupassaan Amelia Lilyn singlen, joka esiteltiin X Factor 2011 -voittosinglenä. Paljastus sai aikaan valtavan viestivyöryn sekä Twitterissä että Facebookissa, ja tuotannon epäiltiin päättäneen jo etukäteen finalistien sijoitukset kisassa. Lopulta HMV-verkkokauppa kaatui yleisöryntäyksen alla.

Nyt X Factor -ohjelmassa on tapahtunut yllättävä käänne, kun Amelia Lily pudotettiin kilpailusta. Tuotantoyhtiön mukaan pudotus johtui yleisön antamista puhelinäänistä. Monet uskovat kuitenkin, että kyse oli ainoastaan huijaushuhujen lopettamisesta. Amelian fanit ovat luonnollisesti suivaantuneita tapahtuneesta.