Kohuttu iPhone-sovellus vedettiin jakelusta

Digi · Stara.fi

Applen valmistamiin iPhone-puhelimiin on tarjolla valtava määrä ladattavia sovelluksia, ja mukaan mahtuu myös kiistanalaisia ohjelmia. Kerroimme viime viikolla kuinka sovellus nimeltä Drivers License sai murskavastaanoton Yhdysvalloissa, kun senaattori Bob Casey vaatii Applea poistamaan sovelluksen välittömästi valikoimistaan.

Tässä suomalaiselle koiralle tehty ajokortti.

Ilmaiseksi jaettava sovellus tekee käyttäjän valokuvista minkä tahansa Yhdysvaltojen osavaltion ajokortin. Mukaan saa kuvan lisäksi myös kaikki kortissa olevat muut tiedot. Senaattori Casey piti DriversEd.comin valmistamaa sovellusta uhkana kansalliselle turvallisuudelle, joten kyse ei ollut kovin lievästä syytöksestä. Nyt Apple on poistanut sovelluksen jakelusta, MacRumors kertoo. Tuhannet ihmiset ehtivät kuitenkin ladata sen puhelimiinsa.