Provinssirock julkisti ensimmäisen tähtiesiintyjänsä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ensi kesänä 34. kerran järjestettävä Provinssirock on tänään julkaissut ensimmäiset esiintyjänsä, jotka ovat amerikkalainen Slayer, ranskalainen Justice ja suomalainen Nightwish.

Imaginaerum-albuminsa juuri julkaissut Nightwish nousi levyllään heti ilmestymisviikollaan Suomen albumilistan kärkeen. Tammikuussa maailmankiertueensa aloittava yhtye valmistelee parhaillaan myös albuminsa nimeä kantavaa elokuvaa. Ranskalainen elektroduo Justice tekee myös paluun Suomeen ja Provinssirockiin. Edellisen kerran bändi nähtiin Provinssissa kesällä 2008, ja tuolloin duon keikka oli visuaalisesti vaikuttava ja hämmentävä.

Thrash metallin isä, Slayer, on kolmikymmenvuotisen uransa aikana julkaissut yhteensä yhdeksän studioalbumia, joilla se on saavuttanut kuusi kultalevyä, kolme Grammy-ehdokkuutta sekä lukemattomia muita palkintoja ja miljoonia myytyjä levyjä. Slayer on livebändi, jonka nimeen vannovat maailman metallipäät, punkkarit kuin muutkin musadiggarit. Orkesterin tuotannon ehdoton helmi on Reign in Blood, joka avasi ovet bändin maailmanvalloitukselle.