Uusi kauppaketju hämmentää – shoppaile ilmaiseksi mitä haluat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaupan alalla ei ole vuosikymmeniin tapahtunut juuri mitään mullistavia uudistuksia, mutta nyt eräs japanilainen konsepti on sellaiseksi vahva ehdokas. Kyseessä on nimittäin SampleTrend -kauppa, josta asiakas poistuu maksamatta tuotteista lainkaan.

Japanissa suuren suosion saanut kauppaketju on tällä viikolla avannut ensimmäisen liikkeensä myös Britanniassa. Kaupassa voivat shoppailla vain jäsenet, ja jäsenmaksu on 80 euroa vuodessa. Sen vastineeksi jäsenet saavat kuitenkin vuosittain vähintään 300 euron edestä tuotteita. Ketjun liikeidea on se, että tuotteet saatuaan jäsenen tulee täyttää lyhyt palautelomake juuri kyseisestä tuotteesta.

Tuotteet kauppaan toimitetaan eri valmistajilta, jotka haluavat testata tuotteita kuluttajilla ja saada niistä myös arvokasta palauttta. Joulukauppa on tänä vuonna käynyt Lontoossa huonommin kuin kuuteen vuoteen, mutta SampleTrend tuskin tulee samasta ongelmasta kärsimään. Jaossa on alkuvaiheessa ainakin kosmetiikkaa, elintarvikkeita, juomia ja kodintarvikkeita. Mukana on myös paljon uutuustuotteita, joita ei ole vielä lanseerattu myyntiin muualle.