Lentäjä paljasti: Supertähdet hengenvaarassa viallisessa yksityiskoneessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Supertähdet lentävät ympäri maailmaa usein yksityiskoneilla, koska niiden aikataulut ovat joustavia eikä tähtien tarvitse matkustaa tavallisen kansan parissa. Yksityiskoneille on kuitenkin tapahtunut vuosien varrella useita onnettomuuksia, joissa on kuollut myös supertähtiä.

Nyt entinen lentokapteeni George Thomsen on paljastanut lennättäneensä useita julkkistähtiä viallisella lentokoneella. Hengenvaarassa ovat olleet muiden muassa Red Hot Chili Peppers, Jennifer Lopez, Charlie Sheen ja LeBron James. California’s Crystal Air Aviation -yhtiön lentäjänä aiemmin toiminut Thomsen kertoi, että eräs yhtiön Gulfstream 4 -luksuskoneista ei ollut lentoturvallinen. Koneen rekisterinumero on N45AC (kuvassa).

Kuva: Airliners.net

Lentäjän mukaan LeBron James oli mukana lennolla, jolla havaittiin vakava polttonainevuoto, jolla olisi voinut olla kohtalokkaat seuraukset. Muutkin koneella lentäneet tähdet olivat vaarassa, koska koneen tekninen taso oli niin heikko, Daily Mail uutisoi. Kapteeni lopetti työnsä yhtiössä jo kuuden viikon kuluttua aloittamisesta, koska ei halunnut saattaa itseään ja matkustajiaan vaaraan. Eronsa jälkeen hän julkisti tekniset ongelmat ja raportoi niistä Yhdysvaltojen ilmailuhallinnolle valokuvien kera.