Tällaista menoa itänaapurin maanteillä – täystuho senttien päässä

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Venäjällä ja monissa Aasian maissa liikennekulttuuri poikkeaa hieman suomalaisesta vastaavasta, sillä liikennesääntöjä noudatetaan usein sanalla sanoen hieman löyhästi. Itänaapurin tieliikenteestä on usein julkaistu verkossa rajujakin videoita, mutta eräs niistä asettaa uuden riman termille ”läheltä piti -tilanne”.

Videolla ei tapahdu liikennerikkomusta, mutta huonolla tuurilla on osuutta asiaan. Siinä henkilöauto lähtee ohittamaan pakettiautoa pitkällä suoralla maantieosuudella, mutta vastaan tuleekin todellinen yllätys. Edessä on nimittäin aura-auto, jota lähti samaan aikaan ohittamaan vastaantullut rekka. Sen peräkärry lähtee sivuttaisluisuun ja täyttää koko tien. Täystuho oli vain senttien päässä, mutta tällä kertaa oli onni matkassa.