YLE-vero järkyttää työssäkäyviä: ”Täysin pähkähullu ajatus!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yleisradion rahoituksesta on kiistelty jo vuosikymmenten ajan, ja viime aikoina esillä on ollut erityisesti niin sanottu YLE-vero. Pitkän kädenväännön tuorein ehdotus on saanut aikaan suuren kohun erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Ehdotuksen mukaan YLE-veron maksaisivat kokonaisuudessaan työssäkäyvät kansalaiset.

Helsingin Sanomat uutisoi, että suunnitelmissa on henkilökohtainen ja tulotasoon sidottu vero, joka olisi tulotasosta riippuen 50 – 140 euroa vuodessa. Siten kahden työssäkäyvän perhe maksaisi veroa vuodessa suurimmillaan 280 euroa. Työttömät ja opiskelijat eivät sen sijaan maksaisi mitään. YLE-veroa ajaa lehden mukaan viestintäministeri Krista Kiuru (sd).

Koko YLE-maksua ollaan siis maksattamassa työssäkäyvillä kansalaisilla, joilla on merkittävästi muita vähemmän aikaa nauttia Yleisradion palveluista niin verkossa kuin televisiossa. Sen sijaan työttömät ja alati kasvava joukko työtä vieroksuvia kansalaisia eivät maksaisi veroa lainkaan, vaikka heillä on yllin kyllin aikaa seurata Yleisradion lähetyksiä vaikka aamusta iltaan.