Citydealin huima lentotarjous netissä – lopullinen hinta voi olla yllätys

Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Tuhannet suomalaisetkin ovat parin viime päivän aikana ostaneet verkosta halpoja lentolahjakortteja, joilla voidaan myöhemmin lunastaa ilmaisia lentoja Euroopan kohteisiin. Ilmainen tarkoittaa kuitenkin tässä tapauksessa sitä, että ostaja joutuu maksamaan lennostaan ainoastaan verot. Tähän mennessä lahjakortteja on myyty yhteensä 16.311 kappaletta.

Groupon-pörssiyhtiön omistamassa Citydeal-palvelusta ostettu 29 euron arvoinen lentolahjakortti voi kuitenkin yllättää ikävästi, sillä verojen osuus voi nousta hyvinkin korkeaksi. Stara tarkisti tänään verojen osuuksia eri kohteisiin, ja ”ilmaisen lennon” lopullinen hinta oli yllätys. Hintaero esimerkiksi lentoyhtiön omilta verkkosivuilta ostettuihin lippuihin ei ollut järin suuri, mutta Citydeal osoittautui kuitenkin halvimmaksi.

Esimerkiksi edestakainen lento Helsingistä Pariisiin 19. – 22. tammikuuta maksoi tänään Citydealin kautta halvimmillaan 145 euroa, kun verojen osuus oli 116 euroa ja lahjakortin hinta 29 euroa. Finnairilla sama suora lento maksoi tänään 197 euroa ja Blue1-yhtiöllä 222 euroa. Ebookersilla lento Munchenin kautta Pariisiin maksoi halvimmillaan 162 euroa.

Samana ajankohtana 19. – 22. tammikuuta edestakainen lento Helsingistä Riian kautta Pariisiin maksoi tänään Citydealin kautta halvimmillaan 128 euroa, kun verojen osuus on 99 euroa ja lahjakortin hinta 29 euroa. Sama matka Amsterdamin kautta maksaa Ebookersilla 183 euroa. Finnairilla suora lento maksaisi 248 euroa. Blue1-yhtiöllä suora lento maksoi tänään 333 euroa.