Maanjäristys osoittautui Foo Fightersin konsertiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa Ruisrockin Niittylavan peltokentän alla on valtava määrä savea. Siksi yleisö saakin vuosittain ihmetellä ilmiötä, jossa suosikkibändien keikkojen aikana valtava kanttä hyllyy selvästi juhlakansan alla. Nyt Uudessa-Seelannissa on havaittu vieläkin voimakkaampi ilmiö.

Aucklandissa järjestetty Foo Fighters -yhtyeen konsertti havaittiin nimittäin seimisen laitoksen mittauslaitteilla, kun 50.000 ihmistä hyppi samanaikaisesti lavan edustalla ja äänentoiston alaäänet järisyttivät maata. Seismologien mukaan heidän laitteistonsa rekisteröivät maanjäristyksen kuluvan viikon tiistaina 13. joulukuuta. Pian selvisi, että samaan aikaan järjestettiin Foo Fightersin loppuunmyyty konserttitapahtuma.

Mittaukset tehtiin kahdella seismisella mittausasemalla, jotka sijaitsevat kilometrien päässä konserttipaikalta. Asiasta kertoi uusiseelantilainen GeoNet-blogi, jonka mukaan havainnot päättyivät kello 23.00 konsertin loputtua.