Facebook–käyttäjien salaiset yksityisviestit kaikkien nähtävillä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on parhaillaan valtavan myllerryksen keskiössä. Suomessakin kiertää parhaillaan useita tekstiviestejä, joissa pyydetään tarkastamaan välittömästi oma Facebook-sivun ja sieltä löytyvä materiaali. Palvelu on nimittäin julkaissut ihmisten yksityisiä ja salaiseksi tarkoitettuja viestejä.

Nämä yksityisviestit ovat jostain syystä päätyneet kaikkien nähtäville käyttäjän profiilisivulle. Raju virhe liittynee uuteen Aikajana-toimintoon, joka otetaan maailmanlaajuisesti käyttöön tällä viikolla. Kahdenkeskisiksi tarkoitettuja keskusteluja on päätynyt julkisuuteen käyttäjien profiilisivuille ainakin vuosilta 2008 ja 2009.

Parhaillaan tuhannet suomalaiset poistavat arkaluontoisia viestejä palvelusta, ja sinunkin kannattaa ensi tilassa käytä tarkastamassa oman profiilisi tilanne. Staran käyttäjiltä saamien juttuvinkkien perusteella kyse ei ole kovin pienestä ongelmasta, vaan julkisuuteen on päätynyt valtava joukko yksityisviestejä. Jo aiemmin Aikajanan käyttöön siirtyneillä yksityisviestejä ei ilmeisesti ole vuotanut julkisuuteen.