Tässä tavoiteltavaa: Kiinalaispariskunta 90 vuotta naimisissa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

50 vuoden avioliitto on nykyisin harvinaista herkkua, kun avierot ovat yleistyneet räjähdysmäisesti viimeisten 20 vuoden aikana. Kiinasta löytyy esimerkillinen pariskunta, jonka avioliitosta ei ainakaan pituutta puutu. He ovat olleet nimittäin naimisissa jo 90 vuoden ajan.

Hopeahääpäivää juhlitaan 25 vuoden liiton kunniaksi ja kultahääpäivää 50 vuoden jälkeen. Timanttia on luvassa 60 vuoden liitosta, mutta 90 vuoden avioliitolle ei liene ainakaan vielä omaa termiään. Sellaisen voisivat Yang Shengzhong ja Jin Jifen kuitenkin keksiä, koska Guizhoun provinssissa asuva aviopari on nyt juhlinut tätä merkkipäivää.

109-vuotias Yang ja 106-vuotias Jin ovat epävirallisesti sekä maailman vanhin aviopari että pisimpään naimisissa ollut aviopari. Jin oli naimisiin mennessään 16-vuotias. Asiasta uutisoineen Shanghai Daily -lehden mukaan molemmat elävät edelleen terveinä kotonaan yhdessä poikansa kanssa.