Koemaistajan makuaisti vakuutettiin 3,5 miljoonasta eurosta – rajut ehdot

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Vakuutusyhtiöillä on mahdollisuus vakuuttaa käytännössä mitä tahansa, ja monet supertähdet ovatkin vakuuttaneet käsiään, jalkojaan ja rintojaan. Nyt erään englantilaisen koemaistajan makuaisti on vakuutettu 3,5 miljoonan euron arvosta.

Snacks-tuotteita valmistavalle Graze-yhtiölle työskentelevä 27-vuotias Eleanor Freeman maistelee ammatikseen erilaisten herkkujen koostumuksia ja tunnistaa makuaistillaan yli 40 eri ainesosaa. Hänen makuaistillaan on niin erityinen merkitys yhtiön toiminnalle, että yhtiö päätti vakuuttaa makuaistin jättisummasta, The Sunday Times uutisoi.

Vakuutusyhtiö saneli kuitenkin vakuutukselleen rajut ehdot. Eräs niistä kieltää Freemanilta liian tulisten chilien syömisen. Hän ei saa nimittäin syödä chiliä, jonka tulisuus ylittää 350.000 scovillea. Siten kiellettyjen listalle päätyivät chileistä esimerkiksi Habanero Red Savina sekä Naga Morich. Hän ei myöskään saa nuolla ruokaa keittiöveitseltä eikä syödä japanilaista pallokalaa.

Aiemmin makuaistinsa on vakuuttanut ainoastaan kahvinmaistajana toimiva Gennaro Pelliccia.