Tarina kuin elokuvasta: Mies käveli 2 400 kilometriä kotiinsa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywoodissa on tuotettu vuosien varrella useitakin huimia selviytymistarinoita, joissa ihminen tai ihmisjoukko vaeltaa satoja kilometrejä pelastuakseen esimerkiksi vankileiriltä. Nyt maailmalla ihmetellään tositarinaa, josta voisi tehdä tosielämään perustuvan elokuvan.

34-vuotias mies Zhuang on nimittäin kävellyt ostamansa aasin kanssa yhteensä uskomattomat 2.400 kilometriä kotiinsa. Yangtze Evening Post -lehden mukaan mies osti aasin Koillis-Kiinan Heilongjiangin provinssissa ja lähti kaupanteon jälkeen kävellen kotiinsa. Koti sattui kuitenkin olemaan tuhansien kilometrien päässä itäisessä Kiinassa sijaitsevassa Zhejiangin provinssissa.

Rakennustyömaalla työskennellyt Zhuang osti heinäkuussa kaksi aasia, joista toinen oli raskaana. Sen voimat kuitenkin ehtyivät matkalla ja mies joutui myymään lopulta aasin. Matka jatkui kuitenkin toisen aasin kanssa. Matkalla mies käveli aasinsa kanssa muun muassa Pekingin ja Xianin kaupunkien kautta. Viiden kuukauden kuluttua mies saapui Nanjingin kaupunkiin, josta kotiin oli vielä matkaa 200 kilometriä, China Daily uutisoi.