Päivitä Facebook-asetuksesi heti – tässä ohjeet

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on parin viime päivän aikana seurattu järkyttyneinä kuinka yhteisöpalvelu Facebook on paljastanut käyttäjiensä yksityisiä inbox-viestejä käyttäjän seinälle muiden Facebook-kavereiden nähtäville.

Nyt Facebook on julkaissut yksityisyysasetuksissa kohdan, jossa käyttäjä voi estää saamiensa viestien näkymisen muille. Päivitys kannattaa tehdä yksityisyyden vuoksi vaikka omia viestejä ei olisikaan viime päivinä päätynyt odottamattomasti julkisuuteen.

Käyttäjä voi estää saamiensa viestien näkymisen muille menemällä palvelun oikeassa yläreunassa sijaitsevasta valikosta kohtaan ”Yksityisyysasetukset” ja valitsemalla sieltä ”Yhteydenoton asetukset”. Sen jälkeen tulee paikallistaa kohta ”Kuka voi nähdä muiden julkaisut aikajanallasi” ja valita siihen ”Vain minä”.

Kuva: Facebook

Vielä ei ole tiedossa poistaako edellä mainittu asetusten muutos seinälle jo aiemmin ilmestyneet yksityiset viestit, vai pitääkö vanhat viestit joka tapauksessa poistaa näkyvistä käsin.

Facebook on itse epäillyt julkisuudessa, että viestivuodossa olisi ollut kyse vain tapauksista, joissa ainoastaan käyttäjä itse olisi nähnyt omat yksityiset inbox-viestit seinällään. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä yksityisiä viestejä ja viestiketjuja on ilmestynyt käyttäjän seinälle kaikkien kavereiden nähtäville. Osa viesteistä on ollut hyvinkin arkaluontoisia.