Avatar-elokuvasta järjetön 2 500 000 000 dollarin korvausvaatimus

Viihdeuutiset · Stara.fi

James Cameronin ohjaama Avatar maailmanhistorian tuottoisin elokuva. Jättiproduktio on tuottanut tähän mennessä 2,78 miljardia dollaria, ja suuret tuotot ovat tuoneet esiin myös monenlaisia onnenonkijoita. Tuorein tapaus vie kuitenkin ylivoimaisesti voiton aikaisemmista.

Nyt amerikkalainen Bryant Moore on nimittäin nostanut oikeusjutun, jossa hän vaatii elokuvan ohjaajalta James Cameronilta ja elokuvayhtiö 20th Century Foxilta 2,5 miljardin dollarin korvauksia. Miehen mukaan elokuva perustui hänen ideaansa. Moore on käsikirjoittanut elokuvat Aquatica ja Descendants, joihin hän väittää nyt Avatarin perustuvan.

Taannoin verkossa julkaistiin vertailu, jossa Avatar-elokuvan synopsista verrattiin Disneyn klassikkoelokuva Pocahontasin tarinaan. Vain kosmeettisilla muutoksilla Pocahontas saatiin muutettua Avatarin tarinaksi.

18.12.2009 Suomen ensi-iltansa saanut Avatar on tällä hetkellä maailman tuottoisin elokuva. Leffa ylitti miljardin dollarin lipputulojen rajan oltuaan vaivaiset 17 päivää elokuvateattereissa, mikä oli nopeammin kuin yksikään elokuva aikaisemmin.

Avatar 2 on tulossa elokuvateattereihin vuonna 2014 ja kolmas osa vuonna 2015. Jatko-osat ovat itsenäiset tarinat, jotka yhdessä ensimmäisen elokuvan kanssa kertovat ihmisten valtaa vastaan kamppailevasta Navi-kansasta. Termi ”Avatar” tulee sanskriitin kielen sanasta Avatara, joka tarkoittaa “hän joka laskeutuu”.