TV-sensuuri meni liian pitkälle – tässä muokatut ohjelmatekstit

Viihdeuutiset · Stara.fi

Televisiokanavat joutuvat aika ajoin kahnauksiin viranomaisten kanssa sensuurista ja lapsille sopimattomasta materiaalista. Brittiläinen Virgin Media on nyt ratkaissut asian erikoisella tavalla, jossa tietokone sensuroi esimerkiksi ohjelmaoppaasta automaattisesti kirosanat.

Suunnitelma ei kuitenkaan toiminut odotetulla tavalla, sillä sensuuri meni hieman liian pitkälle. Se alkoi nimittäin sensuroida myös esimerkiksi ihmisten ja urheilujoukkueiden nimiä, joilla ei ole todellisuudessa mitään tekemistä kirosanojen kanssa, Daily Mail uutisoi tänään. Näihin nimiin silti kuitenkin jokin kirosanaan viittaava osuus.

Virgin Median ohjelmaoppaassa elokuvaohjaaja Alfred Hitchcock kirjoitettiin Alfred Hitchc**k, kirjailija Charles Dickens kirjoitettiin Charles D***ens ja maineikas jalkapallojoukkue Arsenal kirjoitettiin A***nal. Myös esimerkiksi Will Smithin tähdittämä elokuva Hancock kirjoitettiin Hanc**k. Kanavan mukaan ongelma on nyt korjattu.