Tuurissa valtava 20 000 raketin ilotulitus

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Tuurin maineikkaassa kyläkaupassa nähtiin tänä iltana valtava ilotulitus, jossa ammuttiin taivaalle enemmän raketteja kuin koskaan aiemmin Suomessa. Perinteisten ammatti-ilotulitteiden lisäksi ilmaan ammuttiin nimittäin peräti 20.000 normaalikokoista niin sanottua keppirakettia.

Mittakaavaa Suomen Ilotulituksen toteuttaman näytöksen koolle antaa se, että alla olevassa kuvassa näkyvää ilotuliterivistöä oli Staran saamien tietojen mukaan peräti kilometrin verran, ja patteristossa oli siis yhteensä yli 20.000 rakettia.

Keppirakettien lisäksi taivaalle ammuttiin vain neljässä sekunnissa peräti 350 kiloa ammattilaistuotteita, kun esimerkiksi ilotulituksen SM-kisoissa sama määrä ruutia ammutaan taivaalle viidessä minuutissa. Tapahtumaa oli suunnittelemassa ja rakentamassa 25 ilotulituksen ammattilaista.