Rikollinen Joulupukki valjasti lapset keräämään arvoesineet

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Joulun alla varsinkin lapset ovat innoissaan tulevasta aattoillasta sekä tietenkin tontuista ja Joulupukista. Nyt Venäjällä eräs mies onkin käyttänyt tilannetta hyväkseen suorastaan nerokkaalla tavalla, sillä hän sai perheiden lapset keräämään perheidensä arvoesineet puolestaan.

Poliisin on nyt saanut Siperian Surgutin kaupungissa kiinni miehen, joka soitteli perheiden koteihin. Jos puhelimeen vastasi lapsi, esitteli mies itsensä Joulupukiksi ja suostutteli lapsen antamaan Joulupukille lahjan. Huijari kertoi, että lapset saavat jouluaattona minkä tahansa haluamansa lahjan, mutta vain mikäli pukki saa ensin heiltä lahjan, tietotoimisto Interfax uutisoi.

Joulupukki pyysi lapsia keräämään hänelle lahjaksi kaiken talosta löytyvän käteisen rahan ja arvoesineet. Sen jälkeen lasten tuli pakata ne laatikkoon ja pudottaa ne ikkunasta tai jättää portaille. Uhriksi joutui poliisin mukaan ainakin neljä perhettä, joiden arvo-omaisuuden poliisi on saanut takaisin.