Jymy-yllätys: Äitiään vihaavat lapset lihovat muita enemmän

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Jouluna ylensyöminen kuuluu monien mielestä asiaan, kun päivittäin läheisten kanssa vietetään tuntikausia laatuaikaa herkuista notkuvien ruokapöytien äärellä. Perheen sisäiset kemiat eivät aina ole parhaat mahdolliset, ja nyt tutkijat ovatkin selvittäneet asialla olevan yhteys lihomiseen.

Yllättävän tutkimustuloksen perusteella nimittäin äitiään vihaavilla lapsilla on yli kaksinkertainen mahdollisuus lihoa ylipainoikseksi. Amerikkalaisessa tutkimuksessa seurattiin lapsia pikkuvauvasta 15-vuotiaaksi saakka, ja samalla selvisi, että huonolla tunnesiteellä on yhteys ylipainoon.

Lapset, joilla oli huonot välit äitiinsä, olivat 15-vuotiaana 2,5 kertaa useammin ylipainoisia kuin ne joilla oli hyvät välit äitiinsä. Lapsen ja äidin suhdetta selvittäneessä Ohion yliopiston tutkimuksessa oli mukana lähes tuhat lasta ja äitiä. Tutkija Sarah Andersonin mukaan lihomisen syynä on usein ”lohtusyöminen” huonon äitisuhteen takia.