Poliisilta harvinainen ilmoitus: ”Helsingissä vaarallista – pysykää sisätiloissa”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Koko eteläistä Suomea moukaroi parhaillaan rajuin myrsky vuosikausiin. Parhaillaan jopa 200.000 taloutta on ilman sähköä. Fortumin mukaan osa heistä ei voi saada sähköjä takaisin tänään, koska olosuhteet myrskyvaurioiden korjaamiselle ovat hengenvaaralliset.

Koko Etelä-Suomeen on annettu liikennetiedote, jonka mukaan autoilua tulee välttää ja autoilijoiden odottaa myrskyn laantumista. Tänään myös Helsingin poliisilaitos on antanut harvinaisen viranomaistiedotteen, jossa asukkaita pyydetään välttämään liikkumista Helsingissä.

Helsingin poliisilaitos kehottaa ihmisiä välttämään autoilua ja liikkumista Helsingin alueella niin kauan, kuin myrsky jatkuu kovana. Helsingissä myrsky aiheuttaa tällä hetkellä vaaraa kaikille ulkona liikkuville. Myrsky kaataa katuvaloja, lipputankoja, aitoja ja erityisesti puita. Puiden kaatumista lisää märkä ja sula maa. Lisäksi ilmassa lentää ja kattopeltiä ja muita rakennusten osia.

Vastaava ilmoitus on annettu myös monissa muissa kaupungeissa. Teille kaatuneet puut haittaavat liikennettä ja katuja on jouduttu sulkemaan poliisin toimesta. Samoin poliisi on joutunut eristämään alueita esimerkiksi korkeiden rakennusten katoilta lentävän materiaalin vaara-alueilla.