Opettaja puri viidesluokkalaista tyttöä: ”Erittäin outo tapaus”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suomessa ja monissa muissa länsimaissa koulujen oppilaita käsitellään nykyisin silkkihansikkain, kun opettajat eivät saa enää kurittaa huonosti käyttäytyviä nuoria ja lapsia. Nyt eräs kilpailunhaluinen ala-asteen opettaja otti rajummat otteet käyttöön kädenväännössä.

Viidennettä luokkaa opettava Michael Guarette nimittäin puri tyttöä kyynärvarteen kädenvääntökisan aikana. Opettaja oli vääntänyt kättä erään pojan kanssa luokkahuoneessa. Muut oppilaat yrittivät auttaa luokkatoveriaan voittamaan opettajan kisassa muun muuassa vetämällä pojan kättä pöytää kohti.

Alakynteen jäänyt Guarette ei kuitenkaan moista sietänyt, vaan opettaja puraisi hänen kättään kiskonutta tyttöä kyynärvarteen. Tyttö ei saanut puremasta vammoja. Opettaja taas sai heti lähtöpassit koulustaan. Miestä syytetään nyt lapsen hyvinvoinnin vaarantamisesta ja hän voi saada jopa vuoden vankeutta teostaan.

– Tämä on erittäin outo tapaus. En ymmärrä, millainen opettaja voi puraista oppilasta, sheriffi Craid Apple kertoi The Times Union -lehdelle.

Kiinassa tuli tänä vuonna ilmi tapaus, missä eräs opettaja käski oppilaitaan kurittamaan toisiaan. Kiinalaisopettaja nimittäin määräsi kaksi oppilasta lyömään toisiaan kasvoihin 150 kertaa rangaistuksena, koska oppilaat olivat myöhässä tunnilta. Sen jälkeen myös opettaja löi itse oppilaita muutaman kerran kasvoihin.