Yksijalkaisten vauhdikas futismatsi hämmästyttää

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Vammaisurheilijoille järjestetään neljän vuoden välein paralympialaiset, joissa kilpailevat esimerkiksi liikunta- ja näkövammaiset urheilijat. Nyt verkkoon on julkaistu videokooste amputointipotilaiden jalkapallo-ottelusta.

African Ghanassa nimittäin järjestettiin The African Cup of Nations -kilpailu jalkapalloilijoille, joilla on amputoitu jalka. Videolla nähdään, kuinka yksijalkaiset futarit juoksevat nurmikentällä huimaa vauhtia kyynärsauvojensa avulla.

Futaajien taidot ovat todella vakuuttavia, sillä pelaajat eivät anna amputoitujen jalkojensa olla esteenä loistavalle jalkapallo-ottelulle taklauksineen. Valkoisilla paidoilla pelaava joukkue tekee muun muuassa upean maalin kulmapotkusta. Jännittävä finaaliottelu päättyi rankkarikisaan ja voiton vei Liberian joukkue.