Mies unohti passinsa – pääsi iPadin avulla Yhdysvaltoihin

Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkustavia ihmisiä on jo vuosien ajan neuvottu ottamaan passistaan kopio, johon he pääsevät tarvittaessa käsiksi. Tällainen tilanne voi tulla eteen esimerkiksi, jos matkailija kadottaa reissullaan passinsa. Nyt passikopiosta on ollut apua yllättävässä tilanteessa.

Kanadalainen Martin Reisch on nimittäin paljastanut päässeensä Yhdysvaltoihin iPadiin tallennetun passikopionsa turvin. Joululahjoja Yhdysvaltoihin toimittamassa ollut mies oli unohtanut passinsa kotiin, mutta hän päätti yrittää maahan ilman alkuperäistä passiaan. Hän nimittäin muisti iPadissa olevan kopion ja esitti sen ajokorttinsa kanssa maahantulovirkailijalle.

Yritys onnistyi, sillä pitkän odottelun jälkeen hänet toivotettiin tervetulleeksi Yhdysvaltoihin. Mies palasi vielä samana päivänä takaisin Kanadaan ja silläkin kerralla iPadissa ollut passikopio toimi. Asiasta uutisoineen BBC:n mukaan 33-vuotias mies ymmärsi itsekin, että virkailija oli tehnyt hänen kohdallaan poikkeuksen. Mies kuitenkin kertoi toivovansa, että jonain päivänä myös passista tulisi käyttöön täysin digitaalinen versio.