Tämä teinitytön kuva oli liian seksikäs koulun vuosikirjaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa on noussut kohu coloradolaisen koulun vuosikirjasta, johon ei kelpuutettu erään teini-ikäisen tyttöoppilaan valokuvaa. Kuva oli koulun johdon mielestä liian seksikäs ja rikkoi samalla myös koulun pukeutumiskoodia. Asiasta syntyi kohu, kun tytön äiti astui puolustamaan äänekkäästi tyttärensä kuvaa.

18-vuotias Sydney Spies tarjosi Durango High School -koulunsa vuosikirjaan näyttävää mallikuvaa, jossa hän keikisteli pienessä mustassa topissa ja keltaisessa hameessa. Koulun johto näki kuitenkin kuvan ja päätti ettei sitä voida julkaista vuosikirjassa, Durango Herald uutisoi. Nyt tytär ja äiti ovat järjestäneet kuvan puolesta mielenosoituksen ja suunnittelevat vievänsä asian oikeuteen.





Kuva: Sydney Spies

Koulun sääntöjen mukaan oppilaiden tulee peittää rintojen, selän, vatsan ja kylkien alueet kokonaan. Koulun johdon mukaan samat säännöt koskevat myös vuosikirjan kuvia. Tyttö itse pitää kuvaansa vain piristävänä poikkeuksena muiden kuvien joukossa. Sydneyn mukaan koulu ei anna hänen ilmaista itseään haluamallaan tavalla.