Tässä ovat Putouksen vuoden 2012 sketsihahmot – Usko Eevertti Luttinen ennakkosuosikiksi?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään MTV3-kanavalla alkanut Putous-sketsiohjelma esittelee parhaillaan alkaneen kauden sketsihahmoja. Yksi niistä kruunataan kauden päätteeksi Vuoden sketsihahmoksi Marja Tyrnin ja Munamiehen manttelinperijäksi.

Ensimmäisenä esiteltiin Iina Kuustosen nuori mies Jani Petteri, joka on kuusivuotias koulureppu selässä koulua odottava ja lasermiekkaa kantava pikkumies. Seuraavaksi vuorossa oli Jukka Rasilan punatukkainen Jämsän mörköinstituutissa opiskeleva monsterimies Sulo, joka pitää karjumisesta ja pelkää Serafinaa.

Kauden uusi tulokas Armi Toivanen kisailee hahmolla, joka on floridalainen seurapiirineitokainen Leena Hefner. Hän käy parhaillaan oikeutta David Hasselhoffin kanssa, koska ”tarttui Davidia kiinni hirveessä humalassa”. Jussi Vatanen on tänä vuonna muhkeanenäinen varamies Kari ”Köli” Rautiainen. Elena Leeve on puolestaan verisessä asussa esiintyvä lihamestarin tytär Piia Potka.

Kauden odotetuin hahmo lienee Aku Hirviniemen luomus, joka on Nokian Sorvan kylästä kotoisin oleva hengellisen työn tekijä Usko Eevertti Luttinen. Luterilaisia arvoja korostava Luttinen vaikuttaisi olevan hieman kallellaan miehiin päin. Hänen mielensä tekee päivittäin ”mustaa kenialaista… kahvia”. Niin ikään kovasti odotettu Riku Niemisen roolihahmo on 112-vuotta vanha mummeli Hieno Ohlgren, joka kulkee hieman vaivalloisesti ”valoa kohti”. Hän on tienannut miljoonia omin käsin ja myös haudannut omat lapsensa.

Krista Kosonen on tällä kaudella glamouria tihkuva Josefina Näätä, joka on povipommi ja Miss Scanburger 2003 finalisti. Neitokaisen silikonileikkaus meni hieman pieleen, kun vain toiseen rintaan ehdittiin sisällyttää silikoni-implantti. Hänen tavoitteenaan on saada oma realityohjelma televisioon.

Viime vuonna Putous keräsi keskimäärin miljoona katsojaa. Suorana lähetyksenä tuleva Putous on osoittautunut koko kansan suosikiksi. Sketsihahmot puhuttavat kaikenikäisiä suomalaisia niin kahvipöytäkeskusteluissa, leikkipuistoissa kuin sosiaalisessa mediassa.

Tällä Putous-kaudella livesketsien ja erilaisten improvisaatiotehtävien parissa ruudussa nähdään dynaamiset taiturit: Iina Kuustonen, Jukka Rasila, Armi Toivanen, Jussi Vatanen, Riku Nieminen, Elena Leeve, Aku Hirviniemi, Jaakko Saariluoma ja Krista Kosonen. Vastaava käsikirjoittaja ja ohjaaja on viime kauden tapaan Petteri Summanen.