Helsinkiä hehkutetaan maailmalla: ”Pakko käydä vuonna 2012”

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingissä polkaistiin vuodenvaihteessa käyntiin design-teemavuosi, joka on nyt huomioitu ympäri maailmaa. Tähänkin saakka Suomen pääkaupunki on noteerattu erityisesti klubitarjontansa ansiosta musiikki- ja matkailualan julkaisuissa, mutta nyt myös erittäin arvostettu New York Times -lehti hehkuttaa Helsinkiä.

Lehti on listannut 45 matkailukohdetta, joissa se suosittelee käymään vuonna 2012. Ensimmäisenä listalla on Panama, mutta heti toiselta sijalta löytyy Suomi ja Helsinki. Lehden mukaan Tukholma ja Kööpenhamina ovat nostaneet Pohjoismaat kansainväliseen valokeilaan, mutta nyt on Helsingin vuoro loistaa.

Kolme syytä vierailla kaupungissa tuntuvat jo hieman liioittelulta: Design, design ja design. Toki osansa hehkutuksesta saavat myös pääkaupungin ravintolat, joista esiin on nostettu erityisesti Chez Dominique ja Olo. Muista näkemisen arvoisista paikoista mainitaan uusi musiikkitalo.

Viiden käymisen arvoisen matkailukohteen joukossa ovat Panaman ja Helsingin lisäksi Burma, Lontoo ja Kalifornian Oakland.