Idolsin kielipolitiikka hämmentää: ”Säännöt muuttuneet?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen televisiossa nähtiin Idols-kilpailun uuden tuotantokauden uusi jakso, jossa katsojat pääsivät tällä kertaa seuraamaan koelauluja Vaasassa. Osanottajien taso oli yllättävän korkea, mutta samalla monet katsojat kuitenkin ihmettelivät ohjelman kaikessa hiljaisuudessa muuttunutta kielipolitiikkaa.

Tähän saakka aikaisemmilla tuotantokausilla kisaan on osallistunut lukuisia hyviäkin maahanmuuttajataustaisia laulajia, jotka eivät ole päässeet jatkoon heikon suomen kielen taitonsa takia. Eilen kilpailun koelauluissa tämä sama kielikysymys sivuutettiin kuitenkin kokonaan ja jatkoon pääsi kilpailijoita, joiden kielitaito jäi selvästi aiemmin kisasta pudonneista.

Sosiaalisissa medioissa ihmeteltiin heti tuoreeltaan, että missä vaiheessa Idols-säännöt ja käytännöt ovat muuttuneet sellaisiksi, että suomen kielen taito ei enää olekaan pakollinen, kuten tähän saakka on ollut. Tuotantokauden tulevat jaksot näyttävät joutuvatko kaikki ruotsinkielisetkin laulajat esittämään kappaleita myös kokonaan suomeksi.