Uusi laki ällistyttää: Käytettyjen alusvaatteiden myynti ja ostaminen kiellettiin

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloista löytyy tunnetusti valtava määrä kyseenalaisia lakeja, joille muualla maailmassa naureskellaan. Nyt kuitenkin myös Zimbabwe on kunnostautunut tällä saralla. Maassa on nimittäin säädetty laki, joka teki käytettyjen alusvaatteiden myymisen ja ostamisen laittomaksi.

The Independent News Day -lehden mukaan uusi laki kieltää myös käytettyjen alusvaatteiden lahjoittamisen ja maahantuonnin. Laki astui voimaan vuodenvaihteessa. Hämmentävän lain taustalta löytyy maan talousministeri Tendai Biti, joka tyrmistyi kuultuaan, että suuri osa kansalaisista ostaa alusvaatteensa käytettynä kirpputoreilta.

– Minä olen kuullut, että maahan tuodaan jopa naisten käytettyjä alusvaatteita. Miten se voi olla mahdollista? Tiedät olevasi epäonnistunut, jos olet aviomies ja näet vaimosi ostavan käytettyjä alusvaatteita kirpputorilta, ministeri kommentoi The Independent News Day -lehdelle.

Lakimuutoksen myötä ulkomailta tuoduille alusvaatteille määrättiin 40 prosentin tulli ja 15 prosentin arvonlisävero. Tämän lisäksi jokaisesta maahan tuodusta vaatekilosta joutuu maahantuoja maksamaan kolmen Yhdysvaltojen dollarin sakkomaksun.

Ei siis ihme, että lakia epäillään maan oman vaateteollisuuden tilaustyöksi. Zimbabwe on kansainvälisten tutkimusten mukaan erittäin korruptoitunut maa. Ministeri on kuitenkin itse väittänyt, että hän oli huolestunut ainoastaan kansalaisten hygieniasta.