Lentoemännän moka aiheutti paniikin koneessa: ”Teemme hätälaskun veteen”

Matkailu Ohhoh! · Elina Sipiläinen

Matkustamomiehistön kuulutukset aiheuttavat välillä hilpeyttä lennoilla, kun kuulutuksiin eksyy tahattomia virheitä. Monet lentoyhtiöt yrittävätkin välttää kielikukkasia teettämällä lennoille valmiita kuulutusnauhoja.

Valmiiksi nauhoitetut kuulutukset eivät kuitenkaan aina estä virheiden syntyä, kuten British Airwaysin lennolla olleet matkustajat saivat äskettäin karvaasti kokea. British Airways -lentoyhtiön lennolla koettiin kauhun hetkiä, kun matkustajille kuulutettiin vahingossa koneen tekevän hätälaskun veteen.

Matkustamomiehistön virheestä johtuen matkustamoon soitettiin väärä kuulutusnauha, joka aiheutti matkustamossa paniikin. Tilannetta pahensi se, että sama hätäkuulutus soi matkustamossa vielä toistamiseen heti perään.

Kone oli matkalla Miamista Lontoon Heathrow’lle, kun lennon miehistö painoi vahingossa käyntiin väärän kuulutusnauhan. Hätälaskukuulutuksen pelästyttämien matkustajien kannalta tilanteesta teki entistä pelottavamman se, että 11 kilometrin korkeudessa lentänyt kone oli juuri Atlantin valtameren yllä.

– Se tapahtui noin kolmelta aamulla. Kuulutuksessa kerrottiin, että laskeudumme mereen. Luulin, että kuolemme. Vaimoni itki ja matkustajat huusivat. Sitten tuli kuulutus, jossa käskettiin unohtaa kuullut varoitukset, lennolla ollut matkustaja kertoi The Sun -lehdelle.

British Airwaysin edustaja kertoi, että matkustamomiehistö oli perunut virheellisen kuulutuksen välittömästi kertomalla matkustajille, että lento etenee normaalisti. Kyseessä ei ole ensimmäinen samankaltainen kömmähdys British Airways -lentoyhtiölle. Vuonna 2010 hätälaskukuulutus soitettiin vahingossa lennolla Lontoosta Hong Kongiin.