Suomalainen teinitähti rajun nettipilan uhriksi: ”Robin on kuollut”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on parin viime päivän ajan kohistu uudesta teinitähdestä, joka on 13-vuotias laulajalupaus Robin. Nuoren miehen ensimmäisen singlen musiikkivideo on saanut valtaisan suosion, mutta amerikkalaisen vastineensa Justin Bieberin tapaan hänellä on myös paljon inhoajia.

Nyt verkossa on julkaistu Robinista raju ja mauton nettipila, jossa on käytetty hyödyksi Iltalehden verkkosivustoa. Alkuperäisen artikkelin otsikko ja tekstisisältö on muutettu aivan toiseksi, ja muokatussa pilailujutussa artistin väitetään menehtyneen lääkkeiden yliannostukseen.

Huijaussivun linkit toimivat normaalisti ja vievät kävijän Iltalehden oikeille sivuille, mutta sen osoitekentässä on todellisuudessa aivan toinen verkkosivusto. Alla olevan kuvan artikkeli on siis huijausta, eikä se ole todellisuudessa peräisin Iltalehden verkkosivuilta. Linkki huijaukseen leviää parhaillaan nopeasti ainakin Facebookissa.

Yläasteen seitsemättä luokkaa käyvä Robin harrastaa musiikin lisäksi purjehdusta, skeittausta ja laskettelua. Viime päivien menestyksen perusteella hänestä on nousemassa Suomen suosituin pikkutyttöjen hurmuri. Aiemmin Robin on esiintynyt esimerkiksi kansainvälisessä New Wave -laulukilpailussa Moskovassa vuonna 2009. Esityksellä oli jopa satamiljoonaa katsojaa.