Alennusmyynti pieleen – nolo pilkkuvirhe verkkokaupassa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin on nähty aika ajoin tapauksia, joissa esimerkiksi bensaa myydään vahingossa muutaman sentin pilkkahintaan, kun hinnoittelussa on tullut inhimillinen virhe. Nyt eräs englantilainen huonekalukauppa on tehnyt nolon mokan alennusmyynnissään.

Next-huonekalukaupan oli määrä laittaa verkkosivuilleen tarjous, jossa myytiin sohvaa 1.198 punnan alennushintaan. Verkkoon päätyi kuitenkin inhimillisen virheen takia hinnaksi 98 puntaa, joten tilauksia alkoi heti tulvia. Varsinainen sekasotku syntyi kuitenkin siitä, että verkkokauppa ei suostunut myymään sohvia mainostetulla hinnalla, Daily Mail uutisoi.

Moka sattui, kun sohvan hintaa piti pudottaa 100 punnalla, mutta näppäilyvirheen takia hintaa laskettiinkin 1100 puntaa. Tilaajat saivat tilauksestaan normaalit vahvistusviestit ja jopa toimituspäivän, kunnes yritys huomasi virheen ja mitätöi kaupat. Väärä hinta ehti olla verkossa noin kuuden tunnin ajan. Tapauksen käsittely jatkuu yhä. Taannoin Tesco myi vahingossa 2,75 punnan hintaisia suklaatuotteita 0,29 punnalla.