Suosikkinäyttelijän shokkipäätös – lopetti uransa

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suosittu skotlantilainen näyttelijä Ewan McGregor on tullut tutuksi muiden muassa Star Wars -elokuvien tähtenä. Taannoin hän paljasti sairastuneensa ihosyöpään, joka saatiin kuitenkin hoidettua. Ewan kuvasi taannoin The Impossible -elokuvaansa Thaimaan Phang Nassa, mutta kuvaukset jouduttiin keskeyttämään näyttelijään kohdistuneen tappouhkauksen takia.

Ewan paljasti äskettäin, että hänen tähdittämänsä Velvet Goldmine –elokuvan kuvauksissa käytettiin oikeita huumeita. Nyt 40-vuotias skottitähti kertoi pitävänsä taukoa näyttelemisestä. Ewan nimittäin adoptoi viime vuoden syyskuussa vaimonsa kanssa tyttövauvan ja halusi vetäytyä uraltaan viettääkseen aikaa perheensä kanssa.

– Minusta tuntui, että olen työskennellyt perse hiessä neljän vuoden ajan. Eräänä päivänä päätin, etten aio näytellä vähään aikaan. Tähän asti tauolla on ollut mukavaa, Ewan kertoi Breaking News –sivuston mukaan.

Ewan McGregor on ollut naimisissa ranskalaisen tuottaja-suunnittelija Eve Mavrakisin kanssa jo 16 vuoden ajan. Heillä on neljä tytärtä, 15-vuotias Clara ja yhdeksänvuotiaat Esther ja Jamiyan. Pariskunnan kuopuksen nimeä ei ole kerrottu julkisuudessa.

Ewan McGregor näytteli vuonna 1996 Trainspotting-elokuvassa heroiiniaddikti Mark Rentonia. Hänen muita tunnettuja elokuvarooleja on nähty muun muuassa elokuvissa Moulin Rouge!, Star Wars, Deception ja I Love You Phillip Morris. Hän on myös antanut äänensä useisiin animaatioelokuviin. Tänä vuonna Ewan tullaan näkemään valkokankaalla kahdessa elokuvassa.

Uusimmat