Härkätaistelun tulos: Härkä 1 – Mies 0

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Espanjan Kataloniassa tehtiin viime syksynä historiaa, kun alueella nähtiin viimeinen härkätaistelu. Monin paikoin härkätaisteluja järjestetään kuitenkin edelleen. Eläinrääkkäykseksi luokiteltu laji on nyt tarjonnut yleisölle hieman totutusta poikkeavaa viihdettä, kun mies sai surmansa.

Itä-Espanjassa Navajasin pikkukaupungissa sattuneessa tapauksessa härän sarviin oli kiinnitetty palavat vahapallot ennen kuin se päästettiin vapaaksi kaupungin kaduille. Härkä onnistui kuitenkin liekeistään huolimatta kaatamaan erään miehen maahan ja astumaan tämän päälle kohtalokkain seurauksin.

Ensihoitajat ehtivät nopeasti paikalle, mutta 45-vuotiaan miehen pelastamiseksi ei voitu tehdä enää mitään. Hän menehtyi päähän saamiinsa vammoihin. Viranomaiset kertoivat The Sun -lehdelle, että mies oli kaatunut heti kun härkä päästettiin vapaaksi.

Viime vuoden lopulla Zaragonassa järjestetyssä härkätaistelussa härkä onnistui kaatamaan matadori Padillan maahan ja survaisemaan sen jälkeen sarvensa miehen kasvoihin 20.000 katsojan edessä. Padilla sai vakavia vammoja ja hänelle tehtiin sairaalassa viiden tunnin leikkaus. Matadorin kasvoja jouduttiin paikkaamaan titaanilevyillä. Aivoihin saakka sarvi ei ulottunut.