Poliisi testasi uutta superautoa yleisellä tiellä – suistui tieltä 250 km/h

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Poliisien ajoneuvot ovat ainakin Suomessa lähes poikkeuksetta niin tehottomia, että rikolliset pääsevät kaahaamaan harmittavan usein karkuun erityisesti pikkuteillä. Sama tilanne on myös maailmalla, mutta poikkeuksiakin löytyy.

Äskettäin brittipoliisit saivat kalustoonsa uuden superauton. Manchesterin alueen poliisille testiin luovutettu Volkswagen Golf R ehti tosin palvella vain hetken, sillä eräs konstaapeli päätti testata sen ominaisuuksia väärässä paikassa. Poliisi kokeili nimittäin autoa kahdelta aamuyöllä yleisellä tiellä, mutta menopeli osoittautui liian tehokkaaksi myös kokeneelle rattimiehelle.

Konstaapeli menetti nimittäin auton hallinnan liikenneympyrässä ja ajoi rajusti ulos noin 250 kilometrin tuntinopeudella. Miehen pelastamiseksi romusta tarvittiin lopulta myös palokuntaa. Nyt poliisi on pidätetty virantoimituksesta tapauksen tutkimusten ajaksi. Kaiken lisäksi kyseinen auto oli vasta poliisien tutustuttavana, joten se oli poliisilla vain lainassa.

– Autoa testattiin ja jotain meni karmeasti pieleen. Poliisit eivät käytä yleisiä teitä autojen testaamiseen. Riskiä kuitenkin pienensivät tien rauhallinen sijainti ja kellonaika, viranomaiset kommentoivat Telegraph-lehdelle.