Tutkijat huolissaan: Pelaaminen tekee kokonaisesta sukupolvesta zombeja

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Tietokoneilla ja konsoleilla pelaaminen on saanut kritiikkiä osakseen niin kauan kuin pelikoneita on ollut olemassa. Usein myös esimerkiksi raa’at surmatyöt pannaan pelien piikkiin. Nyt pelien haittapuolet ovat jälleen nousseet otsikoihin Britanniassa.

Wing South Westin tutkijat syyttävät pelejä kokonaisen sukupolven muuttamisesta zombeiksi. Heidän mukaansa iltamyöhällä pelaamisesta aiheutuu nykyisin lapsille ja nuorille niin paljon univelkaa, että se muuttaa heidät zombeiksi. Univelka heikentää toimintakykyä ja lisäksi pelit heikentävät myös pelaajien sosiaalisia taitoja.

Daily Mail -lehden tänään uutisoimien rajuimpien väitteiden mukaan pelaaminen vähentää empatiaa ja vaikeuttaa tosielämän suhteiden solmimista. Kids and Media -järjestön johtaja Robert Hart Fletcherin mukaan pelaaminen on ilmiönä muuttunut muutamassa vuodessa, ja samalla aktiivisen pelaamisen seuraukset näkyvät hänen mukaansa entistä selvemmin.

– Ennen ihmisillä oli oikeita ihmissuhteita, joissa tarvittiin empatiaa ja myötäelämistä. Nyt ne on korvattu virtuaalikaveruudella, joissa ei tarvita empatiaa, Robert Hart Fletcher kommentoi.

Uusimmat