Julkkikset tienaavat omaisuuksia Twitter-päivityksillään

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Julkkisten suosima Twitter-palvelu kaatui taannoin hetkeksi, kun Pippa Middleton esiintyi kaasona isosiskonsa kuninkaallisissa häissä ja asiaa kommentoitiin ahkerasti. Massiivinen päivitysaalto valtasikin palvelun ja keskeytti sen toiminnan hetkeksi.

Nyt New York Magazine on selvittänyt, että eturivin julkkistähdet tienaavat jopa kymmeniä tuhansia mainostavilla Twitter-kommenteillaan. Esimerkiksi realitykaunotar Kim Kardashian voi nimittäin tienata yhdestä tweetistä 10.000 dollaria, jos hän mainostaa Twitterissä ShoeDazzle.com-sivustoa.

Televisiotähti Charlie Sheen puolestaan voi pursottaa tilipussiaan jopa 50.000 dollarilla, jos hän mainostaa Internships.com-sivustoa Twitter-blogissaan. Muita Twitter-bloginsa mainossopimuksilla rikastuvia tähtiä ovat muun muuassa Snoop Dogg, Paula Abdul ja Whitney Port.

Twitter-palvelun kuningatar on poptähti Lady Gaga, jolla on yli 18 miljoonaa seuraajaa. Gaga kutsuu massiivista fanijoukkoaan ”pikku monstereiksi”. Teinisensaatio Justin Bieber tulee kuitenkin kovaa perässä, sillä 17-vuotiasta popparia seuraa lähes 17 miljoonaa fania eli. Bieberin faneja puolestaan kutsutaan ”beliebereiksi”. Myös Yhdysvaltojen presidentillä Barack Obamalla on yli 12 miljoonaa Twitter-seuraajaa.