Elonkerjuun uusi laulaja on tuttu televisiosta: ”En tullut vain tuuraamaan”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset musiikkifanit saivat taannoin ikäviä uutisia, kun huippusuosittu Lauri Tähkä & Elonkerjuu hajosi ja keulahahmo lähti soolouralle. Taannoin Elonkerjuu kertoi Staralle hakevansa aktiivisesti korvaajaa Tähkälle. Nyt sellainen on viimein löytynyt.

Elonkerjuu vahvistuu nimittäin viidennellä jäsenellä, kun laulajan saappaisiin astuu syntyjään pohjalainen Juha Lagström. Lagström on toiminut näyttelijänä musikaaleissa, teatteriesityksissä, elokuvissa sekä TV-sarjoissa.

– Juha on kuin olisi aina ollut keskuudessamme. Tuo lapualaanen laulajanplanttu on jo vankka alan ammattilainen, vaikka suurta näkyvyyttä ei ole ollutkaan. Olemme jälleen bändi, jonka tekeminen on enemmän kuin tekijöiden summa. Juha on tuonut mukanaan biisien lisäksi uutta ideaa, soittamisen ja tekemisen riemua. Nyt ollaan taas oikeassa hengessä, menemässä eteenpäin, Elonkerjuun kitaristi Simo Ralli iloitsee.

– Uskon, että Elonkerjuu-fanien on helppo tykästyä tuohon aitoon, ystävälliseen, ’jalat maassa’ olevaan tyyppiin, joka antaa kaikkensa musiikille, esiintymiselle ja yleisölle. Se on ollut aina Elonkerjuun tavaramerkki ja tulee sitä olemaan jatkossakin. Nyt on palikat kasassa, on hienoa aloittaa oikea työn teko, Ralli jatkoa.

Myös uusi solisti on innoissaan pestistään.

– Ensimmäisen kerran kun kokoonnuimme soittelemaan bändikämpälle, tiesin haluavani liittyä tähän bändiin. Huomioni oli, että meillähän on kivaa! Minulle ei tarjottu kenenkään muun saappaita, vaan haluttiin mies seisomaan rivissä omissa saappaissaan, Lagström kertoo.

– Ei haluttu vain laulajaa, vaan täysvaltainen bändin jäsen, joka ei tule vain tuuraamaan jotain vaan laittaa itsensä totaalisesti likoon. Ei oltu turhantärkeitä tai turhan vakavia. Hyväksyttiin ihminen sellaisena kuin se on. Kyllä teuvalaiset ja lapualaiset näköjään tulee keskenänsä toimeen. Ja vielä erinomaisen hyvin! Elonkerjuussa olo tuntuu kotoiselta.

Juha Lagström on helsinkiläinen freelancenäyttelijä-muusikko, joka on näytellyt esimerkiksi Porin Teatterissa, Vaasan kaupunginteatterissa ja vuodesta 2009 Helsingissä freelancena. Lukuisten puhenäytelmäroolien lisäksi hän on urallaan näytellyt kymmeniä musikaalirooleja, joista esimerkkinä mainittakoon Vaasan kaupunginteatterin The Doors- rockmusikaali Motel Morrison, jossa Lagström tulkitsi Jim Morrisonin roolin.

Lagström on näytellyt myös esimerkiksi YLE TV1:n sarjassa Alavilla mailla hallanvaara sekä elokuvassa Elokuu. Tällä hetkellä hän on mukana vuoden 2010 teatteritapaukseksi nostetussa Teatteri Vanha Jukon produktiossa Kahdeksan surmanluotia, joka sai uusintaensi-iltansa 27.1.2012 Lahdessa.