HS: Starbucks-kahvilaketju tulee Suomeen

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuin kahvilaketju Starbucks tulee Suomeen. Asiasta kertoi tänään Helsingin Sanomat, jonka mukaan ketjun ensimmäinen suomalainen kahvila avataan huhtikuussa Helsinki-Vantaan lentokentän kakkosterminaalin aulaan. Kahvilaan päästäkseen ei siis tarvitse mennä turvatarkastusten läpi.

Starbuckseja ryhtyy pyörittämään Suomessa SSP Finland -yritys. Hesarin mukaan kahvila ei jää Suomen ainoaksi, sillä sen on tarkoitus levittätyä myöhemmin koko maahan 15 – 20 kahvilan voimalla. Tähän saakka Suomea lähin Starbucks on löytynyt Tukholmasta Arlandan lentokentältä.

Tuhannet suomalaiset ovat jo vuosien ajan toivoneet Suomeen maineikasta kahvilaketjua, johon he ovat matkoillaan ulkomailla törmänneet. Seattlessa alkunsa saaneen ja nykyisin myös pörssinoteeratun Starbucksin kahviloita on nykyisin jo yhteensä 17.000 kappaletta 57 eri maassa. Yhtiöllä on 149.000 työntekijää.

Toinen Suomeen kovasti toivottu ketjuravintola on Burger King, jonka paluuta Suomeen on odotettu jo 80-luvulta saakka. Viime vuonna paluusta vihjattiin, mutta ilmeisesti suunnitelmat ovat sittemmin kariutuneet.