Järkyttävää kuvamateriaalia USA:n sikaloista – näin pekonia tuotetaan

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Tämä ei ole viihdeuutinen, eikä artikkelissa ole mitään viihteellistä. Suomessa päätyi taannoin julkisuuteen videomateriaa, joka osoitti suomalaisten sikatilojen olosuhteiden olevan pahimmillaan suorastaan karmaisevia. Nyt vastaavaa materiaalia on julkistettu myös Yhdysvalloissa, jossa tutkittiin sikäläisten sikatilojen olosuhteita.

Nyt verkossa julkaistulla videolla nähdään millaisissa olosuhteissa amerikkalaisten ruokapöytiin tuotetaan sianlihaa ja amerikkalaisten rakastamaa pekonia. Järkyttävintä on nähdä miten pieniä porsaita kohdellaan, kun niiltä leikataan häntä ja revitään kivekset ilman minkäänlaista puudutusta.





Kuva: YouTube





Kuva: YouTube



Suomen sikaloiden olosuhteisiin voi tutustua verkossa Sikatehtaat.fi -verkkosivuilla, jossa on julkaistu edellä mainittujen aktivistien kuvaamaa materiaalia. Videoita kuvanneita henkilöitä joutui oikeuteen vastaamaan raskaisiin syytteisiin, mutta heidät todettiin kuitenkin syyttömiksi. Samalla oikeus katsoi, että verkkosivuilla oleva materiaali ei ole valheellista. Oikeutta Eläimille on jatkanut tiedottamista eläinten huonosta kohtelusta suomalaisilla sikatiloilla.

– Ihmiset sulkevat mielellään silmänsä tällaiselta asialta, joka vaatisi muutoksia omassa kuluttamisessa ja elämäntavoissa. On tärkeää tuoda näitä asioita julkisuuteen. Tehotuotantotiloilta julki tulleiden kuvien jälkeen emme voi enää yhteiskuntana vedota tietämättömyyteen, vaan meidän on pohdittava uudelleen suhdettamme eläimiin, Karry Hedberg kommentoi oikeuden tuomion jälkeen.