Näyttelijäkoira Uggie sairastui vakavasti – jättää jäähyväiset faneilleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla on kohistu jo jonkin aikaa älykkäästä Uggie-nimisestä koirasta, joka osaa huimia temppuja. Kyseessä on jackrussellinterrieri, joka nousi julkkiskoiraksi esiintymällä muiden muassa viime vuonna ilmestyneessä The Artist -mykkäfilmissä.

Nyt Uggien fanit ovat saaneet suru-uutisia. Rakastettu näyttelijäkoira on nimittäin sairastunut vakavasti, ja samalla sen ura on välittömästi ohi. Koiran neurologisen sairauden syytä ei ole saatu selvitettyä. Koiran isäntä Omar Von Muller kertoi Daily Mail -julkaisulle, että Uggie tekee viimeisen julkisen esiintymisensä Oscar-gaalassa. Samalla se siis jättää jäähyväiset faneilleen. Uggie nähdään esiintymässä heti gaalan alussa yhdessä Billy Crystalin kanssa.

10-vuotias Uggie on esiintynyt muiden muassa elokuvissa Mr. Fix It ja Vettä elefanteille, jossa se sai näytellä yhdessä Robert Pattinsonin ja Reese Witherspoonin kanssa. Julkkikseksi Uggie nousi The Artist -elokuvasta, josta se myös palkittiin Palm Dog -palkinnolla Cannesin elokuvajuhlilla. Uggie löydettiin aikoinaan elokuva-alalle sattumalta, kun koirakouluttaja Omar Von Muller pelasti sen lopettamiselta. Sittemmin Muller koulutti energisestä terrieristä taitavan temppuilijan.