Uusi Facebook-järkytys: Poistetut valokuvat yhä nähtävissä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taannoin monet suomalaiset Facebook-käyttäjät järkyttyivät huomatessaan, että heidän yksityisiä viestejään oli vuotanut julkisiksi. Alunperin kahdenkeskiset inbox-keskustelut olivat jostain syystä päätyneet käyttäjien seinälle kaikkien nähtäville. Facebook yritti vierittää syytä teknisestä virheestään käyttäjien niskaan.

Nyt Facebookin yksityisyys ihmetyttää jälleen käyttäjiä. Tällä kertaa yksityisten keskustelujen sijaan palvelussa on päätynyt julkiseksi käyttäjien vanhoja valokuvia, jotka on jo kertaalleen poistettu palvelusta. Ars Technica -julkaisun mukaan jopa kolme vuotta sitten poistetut kuvat ovat edelleen katsottavissa, eli Facebook ei ole todellisuudessa poistanut kuvia.

Maailman suurin yhteisöpalvelu on poistanut kuvat ainoastaan käyttäjän profiilista, mutta kuvia ei ole kuitenkaan poistettu serveriltä. Siten kuka tahansa pääsee yhä edelleen näkemään jo poistetut kuvat, kunhan niiden suora linkki on tiedossa. Facebook selittää tilannetta sillä, että yhtiön järjestelmä ei ole toiminut asianmukaisesti. Suomessa asiasta kertoi IT Viikko.