Poliisi: Näin suomalaiset mokaavat pankkiautomaatilla

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset turistit osaavat nykyisin olla varsin hyvin varuillaan pankki- ja luottokorttiensa kanssa ulkomailla. Kuitenkin myös kotimaassa on varovaisuus paikallaan, kuten tällä viikolla julki tullut huijaussarja osoittaa.

Useat pankkiautomaatit oli varustettu huijareiden välineistöllä, joka kopioi kortit ja kuvasi tunnusluvut. Ulkoisesti huijareiden varustamat automaatit olivat lähes samanlaisia kuin normaalit, eli huijausta oli vaikea huomata. Erittäin harvat suomalaiset osasivat puolustautua näitä huijareita vastaan peittämällä kädellään pankkiautomaatin näppäimet samalla kun naputtelivat tunnuslukunsa.

Jatkossa pankkiautomaatilla kävijän kannattaa peittää numerot kädellä, vaikka sivullisia ei olisikaan takana seisomassa. Poliisissa asiaa käsittelevä tutkinnanjohtaja Ari-Pekka Kouva kertoi Ilta-Sanomille, että vain noin kaksi prosenttia pankkiautomaattien käyttäjistä peittää näppäimet.

– Katsoimme nauhoilta, ja vain pari prosenttia automaateilla asioineista oli peittänyt kädellä tunnusluvun, Kouva kertoi Ilta-Sanomille.