Koulupojan pieruvitsistä poliisioperaatio – 10 vuoden vankilatuomio uhkaa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa viittaukset kouluissa tapahtuviin iskuihin otetaan nykyisin todella vakavasti, ja joskus reaktiot ampuvat selvästi yli. Sellaisesta on nyt saatu tuore esimerkki, kun Mississippin osavaltiossa on järjestetty massiivinen poliisioperaatio oppilaan pieruvitsin takia.

19-vuotias koululainen Harold Wayne Hadley pidätettiin tiistaina, kun Ellisvillen kaupungissa sijaitsevan Jones County Junior College -koulun kirjastosta löytynyt wc-paperi yhdistettiin häneen. Vessapaperiin oli kirjoitettu jotain ”kirjastossa päästetystä pommista”, joten viranomaisten mielestä kyseessä oli pommiuhka. Pojan lähipiirin mukaan kyse oli vain harmittomasta pieruvitsistä.

– Hän oli vessassa raapustelemassa vessapaperiin. Perheemme on kotoisin maalta, ja siellä ”pommi” tarkoittaa pierua. Joku löysi paperin ja antoi sen opettajille. He tunnistivat käsialan ja homma lähti käsistä, pojan täti kertoi WDAM-kanavalle.

Koulun työntekijät eivät ymmärtäneet, että kyseessä oli vitsi. Paikalle hälytettiin nimittäin suuri määrä viranomaisia yhteensä yhdestätoista virastosta, WDAM-kanava raportoi. Poika pidätettiin ja nyt häntä odottaa oikeudenkäynti. Hän on parhaillaan pidätettynä 20.000 dollarin takuita vastaan. Poika voi saada pieruvitsistä pahimmassa tapauksessa 10 vuoden vankilatuomion ja 10.000 dollarin sakot.