Kovia kiinnityksiä Provinssirockiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ensi kesän Provinssirockiin on tulossa lisää kirsikoita kakun päälle, kun amerikkalainen Rise Against ja brittiläiset Example ja Snow Patrol ovat vahvistaneet keikkansa. Rise Against on ollut Provinssirockin keskustelufoorumin tämän vuoden yksi toivotuimmista nimistä.

Rise Againstin kuudes albumi End Game julkaistiin noin vuosi sitten ja se nousi suoraan Yhdysvaltain albumilistan kakkoseksi. Alun perin Transistor Revolt –nimisenä perustettu yhtye on tunnettu kappaleidensa vahvoista sosiaalisista ja poliittisista kannanotoistaan.

Perjantaina nähdään lavalla brittiläinen elektronisen musiikin yksi kärkinimi, Example. Vuonna 2011 laulaja-räppäri Elliot John Gleave aka Example, julkaisi kolmannen albuminsa Change The Way You Kissed Me ja siitä lohkaistu samanniminen single nousivat molemmat suoraan brittilistan kärkeen.

Perjantaina esiintymisvuoron saa myös toinen brittiläinen bändi, ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä, Snow Patrol. Yli 11 miljoonaa albumia myynyt kokoonpano julkaisi viime vuoden lopulla kuudennen albuminsa Fallen Empire. Kauniista melodisista balladeistaan tunnetun rockbändin biisejä on esiintynyt mm. Spiderman 3 –elokuvassa, Teho-osastossa ja Greyn anatomiassa.