Black Sabbath ei saavu Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tällä viikolla kuinka maailmanhistorian menestyksekkäimpiin heavy-yhtyeisiin lukeutuva Black Sabbath paljasti tekevänsä paluun alkuperäisessä kokooonpanossaan 33 vuoden tauon jälkeen. Sittemmin suunnitelmat ovat ehtineet jo kariutua.

Nyt yhtye on ilmoittanut verkkosivuillaan, että koko kiertue on peruttu. Samalla peruuntui myös odotettu Suomen keikka 23. toukokuuta 2012. Virallinen syy kiertueen peruuntumiseen on Tony Iommin taistelu syöpää vastaan. Black Sabbathin tilalla konsertissa esiintyvät Ozzy & Friends.

Black Sabbathin edellinen studiolevy Never Say Die julkaistiin vuonna 1979. Yhtyeen paluukeikka oli määrä nähdä kesäkuussa Britanniassa järjestettävässä Download Festival -tapahtumassa. Albumi oli määrä julkaista syksyllä 2012, ja sen tuottajaksi oli jo ehditty kiinnitettää Rick Rubin. Levyn kohtalo on tällä hetkellä vielä avoin.

1960-luvun lopulla pitkän ja ansiokkaan uransa aloittaneen Ozzy Osbournen tunnetuin yhtye Black Sabbath julkaisi nimettömän debyyttialbuminsa vuonna 1970. Sittemmin Black Sabbath nousi heavyn klassikkoyhtyeeksi. Ozzy sai vuonna 1979 potkut yhtyeestä ja siirtyi menestyksekkäälle soolouralle. Lopulta 2000-luvulla The Osbournes -sarjan myötä Ozzy kohosi maailman tunnetuimpien ihmisten joukkoon.