Ravintolaväen adressi: Päivi Räsäselle vaaditaan eroa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sisäministeri Päivi Räsänen on kertonut haluavansa rajoittaa ravintoloiden alkoholin myyntiä useilla tunneilla. Hänen mielestään ravintolat tulisi sulkea tuntikausia nykyistä aiemmin. Viime vuosina kuluttajat ovat siirtyneet kotioloista ravintoloihin selvästi myöhemmin kuin ennen, joten Räsäsen vaatimus on otettu ravintola-alalla vastaan tyrmistyneenä.

Räsänen perustelee vaatimusta Helsingin Sanomissa ravintoloiden asiakkaiden poliisille aiheuttamalla työmäärällä. Ministerin mukaan ravintoloiden aukiolon leikkaaminen vähentäisi poliisin työmäärää. Suunnitelmaa ja sen perusteluja pidetään kuitenkin lähinnä naurettavina, sillä suunnitelman toteutuessa alkoholin kuluttaminen siirtyisi valvotuista tiloista yksityisasuntoihin ja kaduille. Räsäsen eroa vaaditaan nyt nettiadressilla, johon on tullut nopeasti yli 3.400 allekirjoitusta.

– Minusta ministeri Räsänen on mennyt liian pitkälle! Mielivaltainen ääntenkalastelu toisten työpaikoilla on lopetettava välittömästi, adressin perustanut Antti Kurki perustelee.

– Ravintola-alan suurimpina vitsauksina viime aikoina ovat olleet Liisa Hyssälän ja Päivi Räsäsen kaltaiset vastuuttomat höyrypäät, jotka kansanterveyden edistämisen varjolla pyrkivät kuristamaan Suomalaisen ravintola-alan yrittämisen hengiltä.