Teinisensaatio Robinia ei hyväksytty albumilistalle – tässäkö syy?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset teinitytöt saivat äskettäin uuden ihailun kohteen, kun teinisensaatio Robin nousi kirjaimellisesti yhdessä yössä tähdeksi Frontside Ollie -musiikkivideonsa myötä. Videota katsottiin nopeasti miljoonia kertoja, ja hyvin nopeassa tahdissa julkaistiin myös levy.

Levy-yhtiön mukaan Koodi-albumia myytiin hetkessä yli 60.000 kappaletta, eli triplaplatinaan oikeuttavan määrän. Ei kuitenkaan kuluttajille, vaan jälleenmyyjille. Kyseessä oli joka tapauksessa yksi Suomen historian nopeimmin myyneistä albumeista. Robinin esikoislevy ei ole siitä huolimatta lainkaan mukana Suomen virallisella albumislistalla, vaikka myyntimäärän perusteella ja fanien mielestä sille olisi kuulunut kirkas ykköspaikka.

Tuhannet Robinin fanit ovatkin ihmetelleet suosikkinsa puuttuvaa albumilistan ykkössijaa, sillä singlelistalla Frontside Ollie pitää parhaillaan kärkipaikkaa hallussaan. Syynä teinisensaation pudottamiseen listalta on ilmeisesti ollut levyn hinta. Robinin albumia on myyty kuluttajille kaupoissa ja kioskeissa huomattavan edullisesti, mikä viittaisi myös alhaiseen tukkuhintaan. Tietyn tukkuhinnan alittavia albumeita ei kuitenkaan hyväksytä albumilistalle, vaan ne kuuluvat midprice-listalle.